Huurdersvereniging Amsterdam

Scheiden met een gezamenlijk huurhuis

Geplaatst op

Een scheiding kan een heel verdrietige en emotioneel beladen tijd zijn. Wanneer er allerlei dingen spelen, zoals het regelen van de verhuizing en de zorg voor de kinderen, dan kun je het er niet bij hebben dat er allerlei conflicten ontstaan, en die ontstaan wel vaak. Soms is het niet helemaal duidelijk wie er nu in het huis blijft wonen en wie niet. Het kan voorkomen dat constructieve communicatie niet meer mogelijk is tussen de aanstaande ex-partners. Dit vanwege het feit dat de doelen die men nastreeft vaak niet meer op een lijn liggen. Op dat moment is het belangrijk om een onafhankelijke derde partij te hebben die een medium tussen de twee kan zijn. We doelen hier natuurlijk op een mediator. Bij mediator amersfoort vind je de kennis en kunde waar je op kunt vertrouwen. We vertellen er meer over in deze blog. 

Waarom een mediator in de arm nemen? 

Je wilt het niet, maar als je niet meer met elkaar kunt praten over belangrijke zaken die spelen rond een scheiding, die dus echt geregeld moeten worden, dan ontstaat er een proces waarbij de communicatie aldoor slechter wordt. Gelukkig zijn er manieren om dit proces te stoppen en juist een constructieve communicatie op te starten. Dit kan door de diensten van een mediator. Deze is onafhankelijk en heeft dus totaal geen belang bij de uitkomst van een gesprek. De mediator luistert en legt de verschillende belangen van de ex-partners op tafel. Zo is het mogelijk om de zaak helder te krijgen. Ook wordt er gekeken naar gezamenlijke belangen. Wellicht valt er nog wat te polderen, waardoor er compromissen gesloten kunnen worden. 

Is een mediator een alternatief voor een advocaat? 

Wanneer je kinderen hebt, dan moet er via de rechter een aantal zaken geregeld worden. Een van die dingen is het ouderschapsplan. Dit officiële document moet door een advocaat bij de rechtbank ingediend worden. Voor dit onderdeel is de mediator zeker geen alternatief. Wel is de mediator een alternatief voor de gesprekken over het ouderschapsplan (en alle andere problemen, aandachtspunten, et cetera). Het voordeel van gesprekken met een mediator is dat deze prive zijn (niet in de rechtszaal gevoerd worden) en daarbij is een mediator een stuk voordelige qua tarieven dan de advocaat. Dus dat zijn al twee punten waarmee je je voordeel kunt doen. Het is wel belangrijk om je aan de afspraken te houden die gemaakt zijn tijdens de sessies met de mediator. Ze worden op papier gezet en door beide ex-partners ondertekend. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over huren in Amsterdam en wat de voordelen daarvan zijn. Zo weet je je al snel te oriënteren in het Amsterdamse landschap.

Contactgegevens

Via info @ huurdersvereniging-amsterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden