Huurdersvereniging Amsterdam

3 leuke wijken om te wonen in Hilversum

Geplaatst op

Hilversum is een plaats en gemeente in Noord-Holland en behoort tot de Gooi- en Vechtstreek. Hilversum staat vaak beter bekend als de ‘mediastad,’ omdat hier veel omroepbedrijven en studio’s zijn gevestigd. In Hilversum wonen er zo een 92000 mensen. De oorspronkelijke bewoners van Hilversum zien Hilversum als een dorp, omdat ze nooit officiële stadsrechten hebben gekregen. In Hilversum zie je verder veel groen en unieke karakteristieke eigenschappen. Soms wordt Hilversum gezien als een villadorp, omdat er vrij veel villa’s te vinden zijn met bijbehorende grote tuinen. Huis vinden in Hilversum? Schakel een Hilversum makelaar in. 

  1. Wijk: centrum

Het hart van Hilversum is uiteraard het centrum. In het centrum vind je genoeg grote en lokale winkelketens en de leukste eettentjes. Vroeger was het centrum een aaneenschakeling van zandpaden en boerderijen, hier is buiten het oude stratenpatroon niet veel meer van over. Hilversum heeft naast vele winkels buiten ook een klein binnen winkelcentrumpje, namelijk het Hilvertshof en de Gooische Brink. Zondag niets te doen? Dan kun je ook gewoon lekker shoppen. Zondag is namelijk altijd koopzondag.  

  1. Wijk: Zuidoost

De wijk Zuidoost, bestaat uit 6 verschillende buurten, namelijk Schilderskwartier, Van Riebeeckkwartier, West Indië kwartier, Arenaparkkwartier, ’t Hoogt van ’t Kruis en Woonwagencentrum Egelshoek. In de Arenaparkkwartier is er ook een kantoorpark te vinden. In Zuidoost vind je een mix aan 19e en 20ste eeuw gebouwde villa’s en aan de andere kant van de wijk meer woningen voor mensen met een wat minder hoog inkomen. Er is dus vaak wel een huis te vinden voor bijna elke prijsklasse. 

  1. Wijk: Hilversumse Meent

Ongeveer 6 kilometer van het centrum van Hilversum bevindt zich de wijk Hilversumse Meent. Een mooie wijk gelegen tussen een villawijk van Bussum en het Naardermeer. De meeste huizen zijn in de jaren 70 gebouwd. De wijk staat vooral bekend om de vele laagbouw, omdat dit beter past bij de wijk en het landschap. De wijk is verder niet onderverdeeld in meerdere wijken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je meer over huren in Amsterdam en wat de voordelen daarvan zijn. Zo weet je je al snel te oriënteren in het Amsterdamse landschap.

Contactgegevens

Via info @ huurdersvereniging-amsterdam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden